Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólam

Üdv mindenkinek!

 

 

Még egyszer is, sziasztok! Ahogy ígértem, készítek magamról egy kis bemutatkozást, hogy „civilként” is megismerjetek, és közvetlenebbek tudjunk lenni egymással. Lehet, hogy ezzel-azzal okozok majd némi meglepetést - aki személyesen is ismer, arra persze ez nem vonatkozik - de szerintem az lesz itt leírva, amire Ti is számítottatok. Nem is húzom tovább az időt, jöjjön a lényegesebb rész!

Nektek Dettiként mutatkoztam be, ami az igazi nevem, a Bernadett becézése; s azért választottam ezt, mert egyszerű, könnyen megjegyezhető és nem is túl gyakori, tehát össze sem lehet keverni másokkal. Életkoromról annyit, hogy szeptemberben lépek az általános iskola nyolcadik évfolyamába, tehát 14 éves vagyok, illetve múltam június 9-én. Győr-Moson-Sopron megyében, egy rábaközi kisvárosban lakok a családdal, valamint imádott golden retriever fajtájú kutyámmal, Gombóccal, és a nyuszimmal, Hópihével. A külsőm nem annyira érdekes, vállig érő, sötétbarna haj, barna szem, a koromhoz képest elégé magas is vagyok. A sulival szemben van a házunk és az udvar, a belvárosban, közel mindenhez, úgyhogy elég korán megtanultam önállóan közlekedni és egyedül vásárolni; és azóta is önálló vagyok. Hatéves korom óta versenyszerűen sportolok, először dzsúdó négy évig, azóta a városi sportegyesület utánpótlás kézilabdacsapatában játszok, kapus poszton. Imádok a természetben, a fák között sétálni, például a közeli erdőben, vagy a Hét tó környéki ligetekben; és szinte minden fára felmászok, aminek elérem az alsó ágát - és nem szakad le. Hobbi szinten biciklizek is, főleg terepen, a földutakon. Meglepő lehet, de nem lovagolok és nem is íjászkodok, ugyanis a városban erre nincs lehetőség, illetve lovaglásra csak két faluval arrébb, oda pedig nem engednek el. Szóval ez a kettő kimaradt az életemből, bár mindig is nagyon szerettem volna űzni őket. A sport mellett másik kedvenc elfoglaltságom még a ministrálás, igaz, ez csak vasárnap. Majdnem négy éve csinálom, ezzel a „veteránok” táborát erősítem.
Kisgyerekkorom óta imádom a lovakat, annyi szakkönyvet és regényt olvastam róluk, hogy elméletben szinte mindent tudtam, ami csak velük kapcsolatos. Ja, és imádok olvasni, amióta csak az eszemet tudom, mindig volt nálam könyv, ami a kezembe akadt, azt nem engedtem el addig, amíg ki nem olvastam. A könyvtár a második otthonom, szinte családtag vagyok már az ott dolgozóknál. Kedvenc műfajom a kalanddal és akcióval kevert romantika, valamint a fantasy és a történelmi regények, több-kevesebb romantikával megfűszerezve. Ha egy mű véresebb, vagy a horror felé kacsintgat, abba is belevágok, mert jól esik néha borzongani. Szóval, főleg ezekben a fandomokban keresgélek. Tudom, eléggé ellentmondásos, de hirtelen csak ennyi jutott az eszembe.

Na és persze ott vannak Tolkien professzor zseniális művei, A Gyűrűk Ura trilógia, a Hobbit, A Szilmarilok, Húrin gyermekei, hogy csak a Középföldével kapcsolatosakat említsem. Sosem felejtem el 2014. február 2-át, amikor szombaton, 19:30 perckor az RTL Klub leadta a Gyűrűk Ura: A két torony című filmet. Kíváncsiságból megnéztem, és bumm! Szerelem első látásra. Nem viccelek, amint Legolas feltűnt a képernyőn, én onnantól kezdve kettőt nem pislogtam, egyszerűen nem tudtam levenni róla a szemem; egészen elképesztő volt. Hétfőn az első utam suli után a könyvtárba vezetett, és kivettem mind a három könyvet, meg persze a rákövetkező szombaton megnéztem az utolsó részt is. Mikor vége lett, majdnem sírtam, pedig ez egyáltalán nem jellemző rám. Innentől persze nem volt leállás, rövid úton megszereztem a Hobbit-filmeket is, és a Smaug pusztasága után kezdett körvonalazódni bennem egy gondolat, hogy azért Legolast valahogy mégis össze kellene hozni Tauriellel, ha már a filmben erre úgyis kevés esélyt látok. Hogy napra pontosan mikor kezdtem el írni az első fejezetet, nem tudom, de amikor augusztus 7-én felraktam az első fejezetet, minden megváltozott. Alig telt el egy év, és már ott tartunk, hogy az oldal Magyarország első és tudtommal egyetlen Legoriel fanfiction-évé nőttük ki magunkat. Minden percét imádtam, de bevallom, nem volt egyszerű. Az első szótól az utolsóig mindent egyedül írok, először egy vonalas (bár volt már kockás és szótár is) füzetbe, majd az alapján gépelem be. De, ahogy a kedvenc mondásom is tartja, ami nem öl meg, az megerősít, úgyhogy nincs semmi probléma.

Egyébként is - és most jönnek a „belső” tulajdonságok - amit szeretek csinálni, azon nem görcsölök túl sokat, mert akkor már nem élvezném annyira. Jobb szeretem hagyni, hogy a dolgok folyjanak a maguk medrében, aztán ha úgy látom jónak, közbelépek, hogy a magam és a barátaim javára fordítsam a helyzetet. Egy dolog van, amiben nem ismerek tréfát: a versenyek. Nem számít hogy milyen, legyen az tanulmányi, sport vagy szavalóverseny, ott mindig és mindent véresen komolyan veszek, és bármit kész vagyok megtenni azért, hogy győzhessek, vagy helyezést érjek el. Az élet többi területén is hasonlóan maximalista vagyok, főleg a három legnagyobb ellenségem - mind fiú és az összes az osztálytársam - tudja, hogy aki direkt keresztbe tesz nekem, az bizony rajtaveszthet. Harcias vagyok, meg kell hagyni, de nem csak magamért, a barátaimért is ugyanolyan hévvel állok ki, mert nem tűröm, hogy azokat gyalázzák, akiket én szeretek. Ok nélkül sosem bántok embereket, van azonban valami, amire viszont szerintem nincs bocsánat. Az, ha csak amiatt, mert lány vagyok, hátrányba kerülök a fiúkkal szemben, vagy ha azt mondják: te csak egy lány vagy, sosem sikerülhet; majd pont egy lány fog engem legyőzni; a lányok nem érnek semmit, stb. A feminizmus fiatal, de elkötelezett híve vagyok, ha ilyet hallok, nem érdekel, ki mondta, de visszavágok. De amúgy szerintem könnyű velem kijönni, mert alapjában véve nyitott vagyok új emberek megismerésére a magam enyhén antiszoc módján. Vannak barátaim, de csak alig egy-kettő olyan, akire mindig, minden körülmények között számíthatok, és akiben teljesen megbízok. Véleményem szerint ennél több nem is kell.

Remélem, senki sem aludt el a monitor előtt, miközben unalmas életem unalmas részleteit ecseteltem. Talán nem lettem szimpatikus, de nem is akarom, hogy mindenkinek az legyek, szívetek joga nem kedvelni. De ha úgy gondolod, hogy nem is vagyok olyan rossz arc, akkor örülök, mert kicsit közelebb kerültünk egymáshoz, és talán már nem író és olvasó vagyunk, hanem két ember, akiket összeköt ennek a történetnek a szeretete.

Kérek mindenkit, hogy legyen velem ugyanolyan közvetlen, mint eddig, nem számít, mennyi a korkülönbség köztünk. A mi kis „családunkban” szerintem nem az évek vagy a jellemek a legfontosabbak, hanem az, hogy közös bennünk a fanfiction szeretete, és ez az, amitől összekovácsolódunk.

Ha valami még érdekel velem kapcsolatban, és nem írtam le, vagy bármi másról van szó, nyugodtan írj, akár ide, kommentben, vagy az e-mail címemre. További szép napot! Szeretlek titeket!

 

Detti

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Eszter, 2017. 07. 25 22:30

(Sziasztok, 2017.07.25 22:45)

Detti! Akárcsak én, én is mikor elsőnek láttam a Gyűrűk Urát és feltünt benne Legolas szerelem első látásra én egy percet se mozdultam ell a tévé elől kettőt se pislogtam addig amig nem volt vége a filmnek.
Ebben hasonlítunk mert én is ugyan így voltam másnap az első dolgom az volt hogy megnéztem mind a három részt később pedig megnéztem a Hobbitot amit apukám meg is iratott nekem és úgy néztem meg mindkét filmet.
Remélem hogy tagja lehetek ennek a tagságnak (igaz elolvastam végig a történetedet nagyonn imádtam).
Igaz nem szoktam verekedni csak vissza szoktam szólni mindenkinek ha úgy alakul a dolog.
15 éves vagyok, és nagyon imádom a Gyűrűk Urát és a Hobbitot kedvenc filmeim szinte imádom nincs olyan nap hogy ne nézném meg vagy ne keresnék kis vidiket vagy képeket egyszerűen imádom. Ès imádom ezt a történetet is amit írtál, remélem hogy egyszer könyvben is olvashatom és remélem azt is hogy lesz még folytatás ha igen türelmetlenül várom


U.:I: Detti bejölsz majd Fb-én ( Eszter Fintor a profilképemen török ülésben ülök és a hajam felvan fogva és hullámos a hajszínem barna, piros polo van rajtam és a polomon fehér pötyök vannak )
Remélem hogy sok barátokat fogok itt is szerezni. :)

Sziasztook!

(Fanni, 2015.08.22 21:46)

Detti! Nekem nagyon szimpatikus lany vagy,es nagyon meglepodtem,hogy egy evvel fiatalabb vagy nalam,hiszen ilyen 17-18 ev korulinek hittelek:D Amugy en regen utaltam a Gyuruk Urat es a Hobbitot is,a tesom es apa mindig mentek a Hobbitra a moziba,vagyis az elso ket reszre,en meg mindig mondtam,hogy minek mennek mert olyan hulyesegxdd De 2014 nyaran a tesom meg akarta velem nezetni a Smaug pusztasagat,de nem erdekelt,erre elkezdi,hogy van benne Legolas..eskuszom meg mindig fogalmam sincs,hogy honnan tudtam ki az,amikor egy GYU filmet se lattam elottexdd Leultunk megnezni..nagyon nagyon tetszett:D Aztan megneztem az elso reszt,aztan az osszes Gyu reszt is,es turelmetlenul vartam a harmadik Hobbitot,amire mar elotte egy hettel foglaltam jegyet a moziba,a legelso vetitesrexdd Ugyhogy en igy kerultem bele ebbe a vilagba:D Remelem,hogy engem is bevesztek a csapatba,igaz nem jartam es nem is jarok semmilyen kuzdosportra,de a fiuk velem se nagyon szoktak kezdeni,mert egyszer negyedikben ugy sipcsonton rugtam az egyiket mikor piszkalt,hogy osszeesettxdd Igaz, hogy kuzdosportolni nem jarok...de lovagolok es ijaszkodom is:DD Ez eleg a tagsaghoz?:DD

Re: Sziasztook!

( Detti, 2015.08.22 23:15)

Fanni drága; ez bőven elég, ilyen szép és tartalmas bemutatkozás után csak egyet mondhatok: Üdv a klubban! :D

Re: Re: Sziasztook!

(Fanni, 2015.08.23 13:16)

Köszönöm szépen:D Remélem nem volt nagyon untató az irományom:DD

Re: Re: Re: Sziasztook!

( Detti, 2015.08.23 20:09)

Viccelsz? Élvezet volt olvasni! ;)

Re: Re: Re: Re: Sziasztook!

(Fanni, 2015.08.24 11:48)

Mindjart elpirulok:DD

Hahóóó!

(Viki, 2015.08.20 11:20)

Én is itt vagyok!Detti, Saci vegyetek be engem is a csapatba lécci! Jó,nem jártam küzdősportra,de most rászántam magam,hogy neten keresztül tanulok önvédelmet, de ha nem fog menni, adjatok a kezembe egy kellően vastag botot, és mindenkit leszedek a közelembe. A Kariról,inkább nem beszélek. Lécci,nem hagyhattok egyedül!

Re: Hahóóó!

( Detti, 2015.08.20 11:34)

Viki, ne ess kétségbe, az egyelőre még név nélküli csapatban te is benne vagy! Aki olvassa a blogot, mind tagnak számít!!!

Re: Hahóóó!

(Saci , 2015.08.21 18:26)

Oké! Szuper csapat lesz belőlünk pláne ha te is benne vagy! XD

Re: Re: Hahóóó!

( Detti, 2015.08.21 21:59)

A párszemélyes hadsereg :3

♡♥♡

(Firion, 2015.08.21 09:04)

Szerintem hasonlítunk! :) Legolassal én ugyanígy voltam csak én először a Király visszatér-t láttam! :)Nagyon örülök hogy felraktad ezt a menüpontot, nekem nagyon szimpi vagy! :) Láthatatlan csoport... :D :3 Viki, az öcsém el szokta olvasni a commenteket, és most azzal nyaggat hogy menjek vele botokkal kardozni... :D

Re: ♡♥♡

( Detti, 2015.08.21 10:54)

Legolasba, úgy tűnik, nem lehet nem beleszeretni ;). A csapattagok szépen gyűlnek, neked és az öcsédnek pedig jó vívást kívánok. Győzzön a jobb! :D

Re: Re: ♡♥♡

(Firion, 2015.08.21 19:52)

Már háromszor legyőztem, és most még a szomszéd gyerekek is csatlakoztak! :D :P

Re: Re: Re: ♡♥♡

( Detti, 2015.08.21 20:43)

Itt bizony nagy csata várható :'D

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

(Saci , 2015.08.19 15:19)

Nos én is azt hittem hogy idősebb vagy! Két év van csak köztünk. :) Észrevettem pár hasonlóságot az életünkben: Nekrm is golden retriverem van,én is 2014 februar 2-án láttam a gyűrűk urát és azota hatalmas fan vagyok! Én is Legolast bírom alegjobban!
Ami a fiúkat illeti: megtanulták hogy velem ne kezdjenek , ugyanis jártam Kung-fuzni.
Nagyon szimpi vagy Detti!
Sok,sok pusziii!

Re: ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

( Detti, 2015.08.19 15:46)

Küzdősportosok és amazonok - jó csapat lennénk :3. A fiúkat pedig fegyelmezni kell, különben elkanászodnak, úgyhogy csak így tovább! A február 2.-a pedig már a sors keze. Szerintem sokan lettünk fanok ott és akkor :D

❤❤

(Lúthien, 2015.08.19 14:42)

Ez hihetetlen! Szavamra Detti, és azt hittem, hogy egyetemista vagy, erre kiderül, hogy velem egykorú vagy! Ráadásul sok dologban hasonlítunk! Örülök, hogy megírtad ezt a menüpontot, mert így jobban megismerhettelek!

Re: ❤❤

( Detti, 2015.08.19 15:36)

Te jó Eru, én pedig téged hittelek egyetemistának! :'). De legalább tisztáztuk. Örülök hogy tetszik a menüpont, és hogy jobban ismerjük egymást. :D