Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fejezetek

Cikkek

27. fejezet

2015.08.14

Aeril már beilleszkedett a palota mindennapi rendjébe, és kiharcolta, hogy Tauriellel tartson a küldetések során. Most mégsem a kislány lesz a középpontban, bár neki is fontos szerep jut. Az őrkapitány kis híján az életét áldozza azért, hogy megmentse aki számára a legkedvesebb, és a gyermek Legolast hibáztatja, amiért ez történt. Miközben a lány az életéért küzd, a fiú végre megvallja neki érzéseit, a történet eddigi legmeghatóbb vallomásában. De ha Tauriel túl is éli, lehetséges, hogy valamit örökre elveszített...

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 49

26. fejezet

2015.08.07

Pontosan ma van egy éve, hogy feltettem az első fejezetet. Nagy reményeket fűztem hozzá, lelkesedésem pedig határtalan volt, ám azt nem gondoltam volna, hogy több, mint egy év kell a befejezéséhez. Annak idején egy kis túlélőre leltek rá Thranduil csapatai, és most is valami hasonló fog történni, ám a szerepek és helyzetek felcserélődnek, így mindenkit kicsit máshogy ismerhetünk meg. Egy elárvult tünde-kislány felforgatja Tauriel életét, a szó minden értelmében, de mivel múltjuk kísértetiesen hasonló, együtt kell megküzdeniük a gyászukkal. Az őrkapitány ellenségei azonban nem nyugszanak, és megpróbálják ellene hergelni kis védencét, a kérdés csak az, sikerül-e nekik.
Mivel az évforduló különleges dátum, szeretnék valami különlegeset csempészni bele. Három menüpontot terveztem, és kommentben, vagy e-mailben lehet szavazni, melyiket rakjam fel először. Az egyik verzióban írnék pár szór magamról, mint "civil", a másikban olyan érdekességeket sorolnék fel az oldalról és a történetről, amit rajtam kívül más nem ismer, a harmadikban pedig megadnék pár zenecímet, amik egy-egy fejezet írása közben inspiráltak. Ha valamelyik érdekel, szavazz bátran, és pár napon belül kihirdetem az eredményt, valamint az új menüpont is olvasható lesz.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 17

25. fejezet

2015.07.29

Ma van hatvanegy esztendeje, hogy 1954-ben megjelent a Gyűrűk Ura első kiadása, s ezen évforduló alkalmából ma új résszel ünnepelünk. A Hollóbérci események után Thranduil, valamint Legolas és Tauriel külön folytatják útjukat, merőben más körülmények között. A király álmában találkozik egy rég elveszített, ám számára az életet jelenő személlyel, míg az egykori őrkapitány az életéért küzd. Túl fogja élni a sérüléseket? S mire határozza el magát az uralkodó, hogy visszakapja a fiát? Végre sor kerül egy mindent megmagyarázó, sorsdöntő beszélgetésre apa és fia között, ám Legolas Tauriellel is tisztázni akarja a helyzetet. Vajon sikerül neki?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 15

24. fejezet

2015.07.20

Ismét felvesszük az események folyamát, pontosan ott, ahol két hete abbahagytuk. Szerintem mindenki tudja, mi következik, de újfent előre szólok, szokásomhoz híven raktam bele extrákat, valamint belenyúltam a párbeszédekbe is. Ez utóbbira majd a végén fogtok látni egy kirívó példát, mielőtt azonban megköveznétek, tudnotok kell, hogy alapos magyarázatom van rá, és a későbbiek során még jelentősége lesz.
Senkit sem akarok megijeszteni, de úgy érzem, mostanában elhagyott a lendület, ami segít az írásban, és egyre nehezebb rászánnom magam, hogy íróasztalhoz üljek. Nagy szükségem lenne most a támogatásotokra, hogy átjussak a holtponton. Már az eddigiekért is végtelenül hálás vagyok mindenkinek, akár ismerem, akár nem, hiszen nélkületek most nem tartanék ott, ahol.
Szóval, élvezzétek az új részt!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 15

23. fejezet

2015.07.06

És most, kedves mindenki, elérkeztünk ahhoz a részhez, amit már sokak türelmetlenül vártak. Ahol először láttuk Taurielt és Thranduilt, ahol Legolas újra feltűnt, ahol a könyv után végre képet kaphattunk arról, milyen is a Bakacsinerdő, és az ott élő erdőtündék. Tovább talán nem is kell célozgatnom. De, mielőtt elolvassátok, egy végtelenül fontös dolgot tudnotok kell, és nem érdekel, hogy ez most SPOILER. Ebben a történetben nem lesz semmiféle Tauriel&Kili romantikus nyáladzás, ugyanis ennek már a gondolatától is rosszul vagyok, úgyhogy aki ilyet szeretne olvasni, az rossz helyen keresgél. Nem teljesen a filmet vettem alapul, néha belepiszkáltam a párbeszédekbe, de remélem, ennek ellenére ugyanúgy tetszeni fog.

A kérdőívet aki még nem töltötte ki, legyen olyan kedves, és tegye meg! Eddig nyolc eredmény érkezett be, ami már most segített képet kapni a véleményetekről, de minél több jönne, annál jobb rálátásom lenne a bloggal kapcsolatos gondolataitokra.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 13

22. fejezet

2015.06.29

A Galaeth távozása iránti gyász, fájdalom és kétségbeesés olyan döntések meghozatalára sarkallja Taurielt, amik mind az ő, mind Legolas sorsát és kettejük kapcsolatát megváltoztatja. Az emlékeket nehezen bírja elviselni, így bizonytalan ideig elhagyja a palotát, és visszatér régi osztagához. Amikor pedig, sok év múlva ismét a palotába kell mennie, Thranduil olyan feladattal bízza meg, aminek teljesítéséhez minden tudására szüksége van. Egy küldetés alkalmával a herceg igencsak zavarba ejtő helyzetbe hozza  - önhibáján kívül. Végül olyan behatolókra akadnak, kiknek érkezte teljesen felbolydítja Rhovanion népeinek életét.
U.i.. A menüpontoknál találtok egy kérdőívet, amit pár napja raktam csak ki. Kérek mindenkit, aki olvassa az oldalt, töltse ki, ugyanis a válaszok alapján képet kaphatok arról, hogy vélekedtek a történetről, ez pedig sokat segítene nekem a továbbiakban. Az ott leírt linket kell megnyitni egy új lapon, és akkor előjön. Többségében én adtam választási lehetőségeket, de ahol nem, ott az üres rubrikába írjátok a véleményeteket. A kitöltés teljesen anonim, a személyazonosságotokról semmit sem tudok meg, csak az eredmények jutnak el hozzám. Előre is köszönöm mindenkinek!
 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 18

21. fejezet

2015.06.20

Az eddig is világos volt, hogy Tauriel életét tragédiák sora kíséri végig, ám eddig mindig túllépett a gyászon. Amikor azonban fogadott testvére kis híján az életét áldozza azért, hogy őt megvédje, mély seb nyílik a lelkében. Szeretne hinni abban, hogy meg tudja őt gyógyítani mind testileg, mind lelkileg, de a remény egyre csak fogy. Végül Galaeth sorsokat meghatározó döntést hoz, mely sokak életére kihatással lesz, különösen húgáéra. Képes lesz Tauriel valaha is megérteni, miért hagyta el?

Ui.: Nagyon szépen kérek mindenkit, ajándékozzon meg egy kommenttel. Látom, hogy sokan olvassátok az oldalt, ám ehhez képest  - tisztelet a kivételnek  - csak kevesen írtok hozzászólást. Szeretném tudni, Ti mit gondoltok az írásomról, mi tetszik benne, milyen történéseket vártok, illetve hogy mi kivetnivalót találtok benne. Írjátok le amit gondoltok, nem harapok, szívesen fogadok minden észrevételt. ;-)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 24

20. fejezet

2015.06.13

Most először a történetben olyan dolog történik, aminek köze van a Hobbit-filmekhez, sőt, igen nagy kihatással van rájuk. Kiderül, miért gyűlölik a törpök a tündéket, mit tettek, hogy ezerszer is átkozzák a nevüket. Tanúi lehetünk két királyi hatalom egymásnak szegülésének, és eldönthetjük, megérte-e volna közbeavatkozni akkor, amikor szükség lett volna rá.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 7

19. fejezet

2015.06.06

Nővérének előléptetésével Tauriel is új helyre kerül, a birodalom legjobb harcosai közé. Ám alig töltött náluk pár hónapot, máris olyan dolognak lesz szemtanúja, ami eddig csak a legrosszabb rémálmaiban szerepelt. Most kiderül, menyire jó gyógyító, barát és vezető; egy számára végtelenül fontos személynek lesz felelős az életéért. De ha késlekedik az athelas, mit tehet? Thranduil most először apaként viselkedik, Legolas pedig megteszi azt, amire évszázadok óta áhítozott. Bátorság, hűség, remény, kitartás és szeretet. Amikor már minden veszni látszik, a tündelány csak ezekben bízhat.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 8

18. fejezet

2015.05.27

Íme, itt is van az előző fejezet folytatása! Szorosan kapcsolódik annak eseményeihez, s hozzá hasonlóan lesz benne sok-sok meglepetés, kaland, harc, és a többi. Bár nem lett túl hosszú, remélem, mindenkinek tetszeni fog. Hozzászólások jöhetnek, nem harapok. Jó olvasást!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Fejezetek | Hozzászólások: 13